Antena Zadar https://www.antenazadar.hr Mon, 04 Mar 2024 15:59:31 +0000 hr hourly 1 https://i0.wp.com/www.antenazadar.hr/wp-content/uploads/2019/12/cropped-antena_ikona-1.png?fit=32%2C32&ssl=1 Antena Zadar https://www.antenazadar.hr 32 32 40253800 SUTRA SKUPŠTINA VIŠNJIKA Dukić će imenovati v. d. direktora Športskog centra https://www.antenazadar.hr/clanak/2024/03/sutra-skupstina-visnjika-dukic-ce-imenovati-v-d-direktora-sportskog-centra/ Mon, 04 Mar 2024 17:00:30 +0000 https://www.antenazadar.hr/?p=627726

Nakon smjene Denisa Karlovića, gradonačelnik Branko Dukić sutra bi trebao imenovati vršitelja dužnosti Športskog centra Višnjik. Iako u Gradu saznajemo da je za sutra zakazana skupština ŠC-a, sjednice zapravo neće biti jer skupština Višnjika, kao i sva društva i ustanove u 100-postotnom vlasništvu Grada, ima samo jednog člana i predsjednika – gradonačelnika Dukića. To praktički […]

The post SUTRA SKUPŠTINA VIŠNJIKA Dukić će imenovati v. d. direktora Športskog centra first appeared on Antena Zadar.

]]>

Nakon smjene Denisa Karlovića, gradonačelnik Branko Dukić sutra bi trebao imenovati vršitelja dužnosti Športskog centra Višnjik. Iako u Gradu saznajemo da je za sutra zakazana skupština ŠC-a, sjednice zapravo neće biti jer skupština Višnjika, kao i sva društva i ustanove u 100-postotnom vlasništvu Grada, ima samo jednog člana i predsjednika – gradonačelnika Dukića.

To praktički znači da će Dukić sutra otići do Višnjika, ili poslati nekog svog pomoćnika ili pročelnika kojega će ovlastiti da ga zastupa, te u uredu bivšeg direktora objaviti ime vršitelja dužnosti. Ostaje vidjeti hoće li to biti aktualni event menager Mirko Sičić koji je 2014. godine već bio zamjenik tadašnjem direktoru Dinu Bailu, ili će Dukić dovesti nekog izvan Centra. S obzirom da je i predsjednik i član Skupštine, nema glasovanja – njegova je odluka konačna.

The post SUTRA SKUPŠTINA VIŠNJIKA Dukić će imenovati v. d. direktora Športskog centra first appeared on Antena Zadar.

]]>
627726
PRVENSTVO HRVATSKE U KICKBOXINGU Članovima KK Velebit Benkovac četiri prva i dva druga mjesta https://www.antenazadar.hr/clanak/2024/03/prvenstvo-hrvatske-u-kickboxingu-clanovima-kk-velebit-benkovac-cetiri-prva-i-dva-druga-mjesta/ Mon, 04 Mar 2024 16:30:05 +0000 https://www.antenazadar.hr/?p=627728

Proteklog vikenda u organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza u Jastrebarskom održano je prvenstvo Hrvatske u kickboxingu u disciplini Point fighting za sve uzraste, na kojem je nastupilo 325 natjecatelja iz 35 klubova diljem Lijepe naše. Na natjecanju je nastupilo i 7 članova Kickboxing kluba Velebit Benkovac koji su ostvarili zaista iznimne rezultate: Lucija Tokić (-65kg), starija […]

The post PRVENSTVO HRVATSKE U KICKBOXINGU Članovima KK Velebit Benkovac četiri prva i dva druga mjesta first appeared on Antena Zadar.

]]>

Proteklog vikenda u organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza u Jastrebarskom održano je prvenstvo Hrvatske u kickboxingu u disciplini Point fighting za sve uzraste, na kojem je nastupilo 325 natjecatelja iz 35 klubova diljem Lijepe naše.

Na natjecanju je nastupilo i 7 članova Kickboxing kluba Velebit Benkovac koji su ostvarili zaista iznimne rezultate:

Lucija Tokić (-65kg), starija kadetkinja osvojila je 1. mjesto i postala državna prvakinje. Ovom uspjehu prethodile su sjajne eliminacijske borbe u kojima je Lucija bila taktički i tehnički uvjerljivo nadmoćnija od svojih protivnica.

Oskar Brzoja (-52kg), stariji kadet osvojio je 1. mjesto i također postao prvak Hrvatske. Oskar je nakon eliminacijskih borbi izborio svoje zlato i pokazao da je ove godine najbolji borac kategorije.

Viktor Brzoja (-84kg), junior, osvojio je 1. mjesto i titulu prvaka Hrvatske. Pobjedom u finalu s razlikom od 10 bodova Viktor je pokazao znanje i tehniku koju je usvojio kroz treninge.

Martina Buterin (-65kg), seniorka, osvojivši 1. mjesto također je postala prvakinja Hrvatske. Tijekom finalne borbe Martina je pokazala iznimnu kvalitetu i okitila se novom titulom prvakinje za 2024. godinu, dok inače već dugi niz godina u kadetskoj, juniorskoj i sada u seniorskoj konkurenciji uvijek iznova potvrđuje da je po kvaliteti u samom vrhu kickboxinga ne samo u Hrvatskoj već i u svijetu jer je proteklih godina osvajala medalje na Svjetskim i Europskim kickboxing prvenstvima.

Magdalena Tokić (-60kg), juniorka osvojila je 2. mjesto. Nakon odlične eliminacijske borbe koju je pobijedila s 10 razlike, finalna borba je bila iscrpljujuća i nije uspjela ostvariti pobjedu.

Nika Pavičić (-65), juniorka, osvojila je 2. mjesto. Nakon eliminacijske borbe koju je također pobijedila s 10 razlike, u finalu kojeg su obilježile pogreške sudaca, nije uspjela izboriti zlato.

Mateja Došen (-42), starija kadetkinja, nije uspjela pobijediti u eliminacijskoj borbi koja je bila bodovno izjednačena ali je u produžecima borbe izgubila sa razlikom od jednog boda.

Treneri kluba Mario Brzoja i Boris Pavičić ne kriju zadovoljstvo ostvarenim rezultatima na ovom državnom prvenstvu. Ističu da na samom početku natjecateljske sezone 2024. godine, Kickboxing klub Velebit Benkovac već ima 4 državna prvaka i 2 viceprvaka, kao kvalitetan temelj za participiranje benkovačkih mladih prvaka u Hrvatskoj kickboxing reprezentaciji, te ističu kako odmah nastavljaju sa treninzima i pripremama za nova natjecanja i prvenstva koja dolaze.

The post PRVENSTVO HRVATSKE U KICKBOXINGU Članovima KK Velebit Benkovac četiri prva i dva druga mjesta first appeared on Antena Zadar.

]]>
627728
KRŠna LIGA Treću godinu za redom održana biciklistička utrka Enduro Stage Race “Mali Bak” https://www.antenazadar.hr/clanak/2024/03/krsna-liga-trecu-godinu-za-redom-odrzana-biciklisticka-utrka-enduro-stage-race-mali-bak/ Mon, 04 Mar 2024 16:15:34 +0000 https://www.antenazadar.hr/?p=627736

Proteklog vikenda održao se Enduro Stage Race “Mali Bak” u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane. Brdsko biciklistički klub Pakoštane već treću godinu za redom u sklopu KRŠne lige organizira enduro utrku na području brda Bak u Vrani. Iz godine u godinu osim natjecatelja na utrci možemo vidjeti i sve veći broj gledatelja koji utrku prate […]

The post KRŠna LIGA Treću godinu za redom održana biciklistička utrka Enduro Stage Race “Mali Bak” first appeared on Antena Zadar.

]]>

Proteklog vikenda održao se Enduro Stage Race “Mali Bak” u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane. Brdsko biciklistički klub Pakoštane već treću godinu za redom u sklopu KRŠne lige organizira enduro utrku na području brda Bak u Vrani. Iz godine u godinu osim natjecatelja na utrci možemo vidjeti i sve veći broj gledatelja koji utrku prate s najzanimljivijih lokacija.

Održana utrka sastojala se od 3 stagea koji se sastoje od niza tehničkih elemenata zahtjevnih za vožnju i atraktivnih za publiku na stazi. Lokacija Mali Bak u Vrani zbog pristupačnosti i mogućnosti da se u kratko vrijeme isproba više različitih staza postaje sve više nezaobilazna stanica za ljubitelje adrenalinske vožnje

– Drago nam je da su enduro vozači prepoznali potencijal i kvalitetu utrke te se već treću godinu za redom vračaju. Osim natjecatelja, svake godine vidimo i porast gledatelja što nas jako veseli, jer na taj način promoviramo biciklizam i natjecanja- rekli su iz BBK Pakoštane.

– Primijetili smo porast enduro i cross country vozača koji posjećuju staze koje smo pripremili za utrke koje se održavaju na ovom području. Drago nam je da su vozači prepoznali kvalitetu staza i nadamo se  većem broju vozača koji nas posjećuju. To nam je dodatni motiv i poticaj za rad ali i dokaz da su naše staze prepoznate u svijetu biciklizma, naravno i promocija cijele Općine Pakoštane, naglašavaju.

– Prva enduro stage race “Mali Bak” Vrana održana je prije tri godine na inicijativu par članova BBK Pakoštane i to u sklopu KRŠne lige. Tada su članovi BBK Pakoštane u kratkom vremenu volonterski pripremili sve staze i omogućili da se organizira prva endura utrka na našem području. Taj entuzijazam se i nastavio kroz godine te smo ovog vikenda imali treću po redu enduro utrku kao domaćini 6.kola KRŠne lige, ističe Ivan Kurtov, predsjednik BBK Pakoštane.

Pobjednici po kategorijama:

E-BIKE
1.MJESTO- PETAR ZEMUNIK (Coast Riders)
2.MJESTO- JOŠKO PEJKOVIĆ (Coast Riders)

3.MJESTO- SLAVEN BLAŽEVIĆ (Coast Riders)

ŽENE
1.MJESTO- NIKA BEGIĆ (BK Macaklin)

U19
1.MJESTO- VLADIMIR SHAPOVALOV (BK Top Sport)
2.MJESTO- ŠIMUN JURAS
3.MJESTO- TONI BUBLE (Trogir)

SENIOR
1.MJESTO- MARKO JELUŠIĆ (BK Opušteno)
2.MJESTO- ROKO ĐUKIĆ (BK Krš)
3.MJESTO- LUKA SUŠNIĆ

VETERANI
1.MJESTO- KREŠIMIR VUKOVIĆ (Coast Riders)
2.MJESTO- ANTE BABIN (BK Macaklin)
3.MJESTO- RATKO MIMICA (BK Krš)

Najbrži natjecatelj bio je Marko Jelušić iz BK Opušteno a najmlađi Enzo Perlić (BBK Orlov krug).

The post KRŠna LIGA Treću godinu za redom održana biciklistička utrka Enduro Stage Race “Mali Bak” first appeared on Antena Zadar.

]]>
627736
HDZ VUČETIĆU: Bliži se proljeće, bude se i kauč vijećnici! https://www.antenazadar.hr/clanak/2024/03/hdz-vuceticu-blizi-se-proljece-bude-se-i-kauc-vijecnici/ Mon, 04 Mar 2024 15:02:16 +0000 https://www.antenazadar.hr/?p=627724

Očito isprovocirani izjavom predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića našem portalu, HDZ Zadar mu je poslao poruku sljedećeg sadržaja: “Bliži se proljeće, bude se i kauč vijećnici! Prvi među njima, kaže, smatra kako se sjednica GV treba održati barem jednom u tri mjeseca. On to smatra, iako mu Zakon nalaže! A ovo mu je zadnja godina […]

The post HDZ VUČETIĆU: Bliži se proljeće, bude se i kauč vijećnici! first appeared on Antena Zadar.

]]>

Očito isprovocirani izjavom predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića našem portalu, HDZ Zadar mu je poslao poruku sljedećeg sadržaja:

“Bliži se proljeće, bude se i kauč vijećnici! Prvi među njima, kaže, smatra kako se sjednica GV treba održati barem jednom u tri mjeseca. On to smatra, iako mu Zakon nalaže! A ovo mu je zadnja godina mandata… Dobro jutro, predsjedniče!
Ima, kaže, spremno rješenje za Centar za mlade! Istu onu odluku o osnivanju javne ustanove koju je predložio gradonačelnik prošle godine, a on odbio sa svojom većinom. Što se sad novo dogodilo!? Stigla naknadna pamet kad mu se rasula Radna skupina nakon tri mjeseca od kada se oformila!?
Kada je pažljivo pročitao sve ono što je gradonačelnik prošlog tjedna kazao najavivši žurno otvaranje Centra korisnicima, Vučetić ističe kako je proces koji je započeo s koordinacijom sada već nepostojeće Radne skupine, dugotrajan! Pa predlaže izvanrednu sjednicu GV i osnivanje ustanove odmah. Pa što je radio tri mjeseca? I ona tri mjeseca prije, nakon što je srušio odluku o osnivanju?
A kad se osnuje najavljena ustanova, morat će osigurati i sredstva za njezino funkcioniranje. A proračuna nema. Jer ga je on zajedno s instant većinom blokirao!
Kako mu vlastite ideje dolaze iz izjava gradonačelnika, doduše s par mjeseci odgode, možda se dosjeti kako bi ipak trebalo donijeti i proračun za 2024. godinu. Bit će to vrhunsko rješenje, upravo onakvo kakvo mu je bilo predloženo u prosincu 2023. godine, kad sva “normalna” gradska vijeća odlučuju o proračunu svojih građana, poručili su Vučetiću iz zadarskog HDZ-a.

The post HDZ VUČETIĆU: Bliži se proljeće, bude se i kauč vijećnici! first appeared on Antena Zadar.

]]>
627724
HZZO na listu dodao lijek za rijetku bolest od koje boluje mala Lava https://www.antenazadar.hr/clanak/2024/03/hzzo-na-listu-dodao-lijek-za-rijetku-bolest-od-koje-boluje-mala-lava/ Mon, 04 Mar 2024 13:40:51 +0000 https://www.antenazadar.hr/?p=627721

HZZO je izvijestio je danas da je na listu uvršten lijek trientindiklorid za liječenje Wilsonove bolesti, a prema izmijenjenim kriterijima za primjenu lijeka Risdiplama on će biti dostupan svim bolesnicima s dijagnozom spinalne mišićne atrofije (SMA), prenose agencije. Na listu su uvrštene i generičke paralele postojećih lijekova, priopćili su nakon sjednice Upravnog vijeća. Na liste […]

The post HZZO na listu dodao lijek za rijetku bolest od koje boluje mala Lava first appeared on Antena Zadar.

]]>

HZZO je izvijestio je danas da je na listu uvršten lijek trientindiklorid za liječenje Wilsonove bolesti, a prema izmijenjenim kriterijima za primjenu lijeka Risdiplama on će biti dostupan svim bolesnicima s dijagnozom spinalne mišićne atrofije (SMA), prenose agencije.

Na listu su uvrštene i generičke paralele postojećih lijekova, priopćili su nakon sjednice Upravnog vijeća.

Na liste ortopedskih i drugih pomagala HZZO-a dodana su pomagala iz skupine proteze za noge (podskupina stopala), te pomagala endotrahealna kanila plastična s balonom i bez balona, ovlaživač zraka za inhalator kod traheotomiranih te ovlaživač zraka kod traheostome.

U primarnoj zdravstvenoj zaštiti od ožujka se mijenja vrijednost rada u skladu s Uredbom o nazivima radnih mjesta, uvjetima za raspored i koeficijentima za obračun plaće u javnim službama kojom se usklađuju koeficijenti složenosti poslova djelatnika u javnim službama.

U bolničkoj zdravstvenoj zaštiti odlukom vijeća korigirat će se i vrijednosti koeficijenata za dijagnostičko-terapijske skupine (DTS), dijagnostičko-terapijske postupke (DTP), dan bolničkog liječenja (DBL) i cijene DTP-a za programe preventivne zdravstvene zaštite.

The post HZZO na listu dodao lijek za rijetku bolest od koje boluje mala Lava first appeared on Antena Zadar.

]]>
627721
NOVO OTKRIĆE Na rivi pronađen metalni svijećnjak s kraja 19. stoljeća; do sad veći dio iskopa završen https://www.antenazadar.hr/clanak/2024/03/novo-otkrice-na-rivi-pronaden-metalni-svijecnjak-s-kraja-19-stoljeca-do-sad-veci-dio-iskopa-zavrsen/ Mon, 04 Mar 2024 13:08:09 +0000 https://www.antenazadar.hr/?p=627683

Radovi na uređenju parternog dijela zadarske rive ponovno su donijeli novo zanimljivo arheološko otkriće. Naime, riječ je o metalnom svijećnjaku s kraja 19. stoljeća. – Danas sa zadovoljstvom možemo obavijestiti javnost da je izašao iz nasipa uz kuću Trigari jedan prekrasan svijećnjak. Riječ je o metalnom svijećnjaku izrađenom negdje u razdoblju kraja 19. stoljeća, za […]

The post NOVO OTKRIĆE Na rivi pronađen metalni svijećnjak s kraja 19. stoljeća; do sad veći dio iskopa završen first appeared on Antena Zadar.

]]>

Radovi na uređenju parternog dijela zadarske rive ponovno su donijeli novo zanimljivo arheološko otkriće. Naime, riječ je o metalnom svijećnjaku s kraja 19. stoljeća.

– Danas sa zadovoljstvom možemo obavijestiti javnost da je izašao iz nasipa uz kuću Trigari jedan prekrasan svijećnjak. Riječ je o metalnom svijećnjaku izrađenom negdje u razdoblju kraja 19. stoljeća, za jednu svijeću, pirifornog je oblika s blagim profilacijama. Ono što ne znamo, jer je još prekriven zemljom, a nećemo skidati zemlju s njega da ne bi oštetili ukras na njemu, ali može se vidjeti da se nalazi ukras u tehnici gijoširanja. Radi se o minicioznoj tehnici gdje su na oplošju tih svijećnjaka rađeni razni motivi poput cik-cak i drugi apstraktni motivi, saznali smo to od dr. sc. Berislava Štefanca iz Muzeja antičkog stakla u Zadru koji vrši arheološki nadzor u projektu parternog uređenja rive.

Tijekom radova proteklih mjeseca dana na rivi su otkriveni ostaci kuća Trigari, Perlini i Borelli, a uz same te ostatke kuća nađeno je više sitnih arheoloških nalaza.

– Uglavnom datiraju iz razdoblja druge polovine 19. stoljeća. Do sada su nađeni raznoliki stakleni nalazi, uglavnom pečati Luxardo, dno raznih boca, razni keramički nalazi, nalazi majolike, pojasnio je Štefanac.

Inače, kako nam je rekao danas, do sad je veći dio iskopa završen i rade se sad samo rubni iskopi.

– Ono što se sad dosta dobro može sagledati da u nastavku prema zgradi Rektorata više nećemo imati toliko zidova jer na toj razini, a iskop teče do 30-40 centimetra od hodne površine, na tom području se ne vide zidovi tih zgrada, znači da su u nešto nižoj razini iskopa, a mi nećemo ići niže u iskope tako da smo bili sretni da ovdje sagledamo ostatke kuće Trigari i Perlini. Naravno, u tim manjim iskopima sigurno se kriju ti sitni nalazi od stakla, keramike, i, kao što je ovaj današnji, od metala, kazao je.

Zanimalo nas je što će biti s tim pronađenim ostacima po završetku radova.

– Nije nužno da se ostaci vide. Bitno je uz šetnice staviti nekoliko edukativnih panoa tako da i sama šetnica postane u tom smislu jedna poučna staza o zgradama koje su tu nekad bile. Dovoljno je da se na te panoe stave planovi iz arhiva, slike iz razglednica i dijelovi tih arheoloških nalaza tako da naši građani mogu vidjeti ponešto o tom 19. stoljeću koje je bilo zaista cvatuće razdoblje grada Zadra, odgovara Štefanac.

Što se tiče nadzora, za sad je samo on tu, ali ako bude potrebe, kazao je, pridružit će mu se i druga ekipa.

The post NOVO OTKRIĆE Na rivi pronađen metalni svijećnjak s kraja 19. stoljeća; do sad veći dio iskopa završen first appeared on Antena Zadar.

]]>
627683
HNK ZADAR Slavko Sobin i Petra Kurtela 14. ožujka u Who the f… is Biba https://www.antenazadar.hr/clanak/2024/03/hnk-zadar-slavko-sobin-i-petra-kurtela-14-ozujka-u-who-the-f-is-biba/ Mon, 04 Mar 2024 13:01:23 +0000 https://www.antenazadar.hr/?p=627627

Nakon izvrsnog prijema zadarske publike komedija “Kad udari južina” i “4 POZE, sretan svršetak” kazališni festival Teatar uz more i producentska kuća B GLAD Produkcija ponovno gostuju u HNK Zadar. Zahvaljujući izvrsnoj suradnji sa zadarskom nacionalnom kazališnom kućom 14. ožujka Slavko Sobin i Petra Kurtela izvest će komediju “Who the f… is Biba?!” Naš multitalentirani […]

The post HNK ZADAR Slavko Sobin i Petra Kurtela 14. ožujka u Who the f… is Biba first appeared on Antena Zadar.

]]>

Nakon izvrsnog prijema zadarske publike komedija “Kad udari južina” i “4 POZE, sretan svršetak” kazališni festival Teatar uz more i producentska kuća B GLAD Produkcija ponovno gostuju u HNK Zadar.
Zahvaljujući izvrsnoj suradnji sa zadarskom nacionalnom kazališnom kućom 14. ožujka Slavko Sobin i Petra Kurtela izvest će komediju “Who the f… is Biba?!”

Naš multitalentirani glumac s inozemnom karijerom Slavko Sobin, ovoga puta stiže na kazališne daske s komedijom koja je nasmijala na tisuće gledatelja.

“Who the f… is Biba?!” suvremena je komedija o bračnim nedaćama tek vjenčanog para koji se, tek što je burno vjenčanje održano, našao pred razvodom. Niz urnebesnih situacija koje su isplivale na površinu prilikom zahtjevne organizacije svadbene večeri uzdrmalo je naizgled skladnu ljubav koja je pod pritiskom doška do točke pucanja.

Od prve izvedbe duhovite bračne komedije “Who the f… is Biba?!” na tisuće gledatelja diljem Hrvatske smijale su se bračnim dogodovštinama novopečenog bračnog para, a publika je talentirane glumce Slavka Sobina i Petru Kurtelu uvijek pratila smijehom i ovacijama.

Iz pera autora Igora Weidlicha, a u režiji Borisa Kovačevića te produkciji B GLAD Produkcije, ova hit predstava osvojila je srca publike već na svojoj prvoj izvedbi, a zarazan humor, originalni dijalozi te majstorska režija jamče vrhunsku zabavu i predstavu koja će vas sasvim sigurno osvojiti.

Je li ovo komična drama? Ili dramatična komedija? Nije bitno jer su Sara i Ante završili kod bračne savjetnice samo dva tjedna nakon svadbe. Imaju problema!

Kakvih? Dovoljno velikih da na medeni mjesec na Palma de Mallorcu sigurno neće ići, a u pokušaju reanimiranja svježeg bračnog statusa morat će pretresti vlastitu intimu, “grijehe” svojih kumova, neke bivše ljubavi i prokleto dugu listu uzvanika.
Hoće li ružičasta biti službena boja vjenčanja, ima li tetka Manda iz Biševa i dalje najbolju travaricu, zašto je na svadbu došla ona štraca Antonija i, na koncu, who the f*** is Biba?!

Ulaznice se mogu kupiti online na www.teataruzmore.com i  www.entrio.hr te u Music Shop Combo (Ul. Vlatka Mačeka 3),  Ghetaldusu (Murvička 1), Ghetaldusu (Kaufland Zadar), Felix 24 sata (Ulica Hrvatskog sabora 12) te u Tisak media i Ghetaldusu (Supernova)- Sve informacije i rezervacije mogu se dobiti na 091 795 7260.

The post HNK ZADAR Slavko Sobin i Petra Kurtela 14. ožujka u Who the f… is Biba first appeared on Antena Zadar.

]]>
627627
OSUMNJIČENI PROFESOR Nadbiskupija: Surađujemo sa Županijskim državnim odvjetništvom i slijedimo  njihove upute https://www.antenazadar.hr/clanak/2024/03/osumnjiceni-profesor-nadbiskupija-suradujemo-sa-zupanijskim-drzavnim-odvjetnistvom-i-slijedimo-njihove-upute/ Mon, 04 Mar 2024 12:56:23 +0000 https://www.antenazadar.hr/?p=627712

S obzirom da je profesor priveden za pokušaj spolnog iskorištavanja svojih učenika aktivan član Zadarske nadbiskupije (zbog zaštite djece i odredbi Zakona o sudovima za mladež nećemo navoditi niti njegovo radno mjesto),  Nadbiskupiji smo se obratili s pitanjem hoće li ga suspendirati do okončanja pravosudnog postupka  kao što je  to učinila osnovna škola u kojoj […]

The post OSUMNJIČENI PROFESOR Nadbiskupija: Surađujemo sa Županijskim državnim odvjetništvom i slijedimo  njihove upute first appeared on Antena Zadar.

]]>

S obzirom da je profesor priveden za pokušaj spolnog iskorištavanja svojih učenika aktivan član Zadarske nadbiskupije (zbog zaštite djece i odredbi Zakona o sudovima za mladež nećemo navoditi niti njegovo radno mjesto),  Nadbiskupiji smo se obratili s pitanjem hoće li ga suspendirati do okončanja pravosudnog postupka  kao što je  to učinila osnovna škola u kojoj je zaposlen te jesu li našli zamjenu za dužnost koju je obnašao u Nadbiskupiji.

U NadbIskupiji su očito upoznati s ovim događajem i prate sve novosti oko njega s obzirom da su nam odgovorili sljedeće:

– Zadarska nadbiskupija, prema informacijama s kojima u ovom slučaju raspolaže, surađuje sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zadru te slijedi njihove upute. Zbog delikatnosti predmeta, molimo da se obratite Županijskom državnom odvjetništvu. Izražavamo duboko žaljenje i osudu zbog svakog slučaja zlostavljanja i pozivamo sve koji imaju bilo kakva saznanja da slučajeve prijave nadležnim institucijama, navodi Nadbiskupija u odgovoru našem portalu.

The post OSUMNJIČENI PROFESOR Nadbiskupija: Surađujemo sa Županijskim državnim odvjetništvom i slijedimo  njihove upute first appeared on Antena Zadar.

]]>
627712
USPJEH ZADARSKIH BORACA Tomislav Torić: “Odradili su prve borbe i ‘probili led’!” https://www.antenazadar.hr/clanak/2024/03/uspjeh-zadarskih-boraca-tomislav-toric-odradili-su-prve-borbe-i-probili-led/ Mon, 04 Mar 2024 12:48:17 +0000 https://www.antenazadar.hr/?p=627706

U Splitu u velikoj dvorani Gripe održano je 23. pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u tajlandskom boksu za mlađe juniore, juniore, mlađe seniore i seniorke – sudjelovalo je ukupno 112 natjecatelja. Dvije medalje osvojili su i borci KTB Sv. Zoilo iz Zadra. Zlatno odličje pripalo je junioru Ivanu Šimuniću u kategoriji do 54 kilograma, dok je brončana […]

The post USPJEH ZADARSKIH BORACA Tomislav Torić: “Odradili su prve borbe i ‘probili led’!” first appeared on Antena Zadar.

]]>

U Splitu u velikoj dvorani Gripe održano je 23. pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u tajlandskom boksu za mlađe juniore, juniore, mlađe seniore i seniorke – sudjelovalo je ukupno 112 natjecatelja.

Dvije medalje osvojili su i borci KTB Sv. Zoilo iz Zadra.

Zlatno odličje pripalo je junioru Ivanu Šimuniću u kategoriji do 54 kilograma, dok je brončana medalja pripala, također, junioru Patriku Mirtu u kategoriji do 71 kg.

Predsjednik i trener KTB Sv. Zoilo – Tomislav Torić (41) – ponosan je na uspjeh svojih srčanih boraca te se nada kako će i dalje nastaviti marljivo raditi.

– Zadovoljan sam uspjehom mojih boraca, odradili su odlične prve borbe u ringu – i “probili led”! Očekujem kako će i dalje nastaviti marljivo i srčano trenirati. U travnju nam kreću i pripreme u Skradinu na koje će biti pozvan i naš junior u tajlandskom boksu – Roko Čačić u kategoriji do 71 kilograma. Roko nije bio s nama u Splitu zbog viroze. Nadam se da ćemo dobiti i poziv za sudjelovanjem i na nekim od turnira, mjesta za upis novih članova baš i nema puno, nema još puno mjesta za upis novih članova, ističe Torić:

Klub trenutno broji 30-ak članova, ali smo malo skučeni s terminima – jer dijelimo prostor s Boksački klubom Rebel. Primamo i nove mlade članove, ali i rekreativce – možemo još maksimalno primiti desetak novih boraca. Svi zainteresirani mogu nas kontaktirati preko društvenih mreža Facebook i Instagram, zaključio je Torić.

The post USPJEH ZADARSKIH BORACA Tomislav Torić: “Odradili su prve borbe i ‘probili led’!” first appeared on Antena Zadar.

]]>
627706
DAN CIVILNE ZAŠTITE Aktivan vikend članova zadarskog HGSS-a, bez realnih intervencija https://www.antenazadar.hr/clanak/2024/03/dan-civilne-zastite-aktivan-vikend-clanova-zadarskog-hgss-a-bez-realnih-intervencija/ Mon, 04 Mar 2024 12:31:49 +0000 https://www.antenazadar.hr/?p=627676

Ovaj vikend 18 članova HGSS Stanice Zadar bili su aktivni na pet lokacija ali na sreću bez akcija spašavanja. Na Zadarskom sveučilištu u sklopu Welcome day za strane studente održano je predavanje o HGSS-u. Šest mladih članova HGSS Stanice Zadar položili su tečaj prve pomoći u trajanju od tri dana, prvi tečaj u nizu obuka […]

The post DAN CIVILNE ZAŠTITE Aktivan vikend članova zadarskog HGSS-a, bez realnih intervencija first appeared on Antena Zadar.

]]>

Ovaj vikend 18 članova HGSS Stanice Zadar bili su aktivni na pet lokacija ali na sreću bez akcija spašavanja.
Na Zadarskom sveučilištu u sklopu Welcome day za strane studente održano je predavanje o HGSS-u.
Šest mladih članova HGSS Stanice Zadar položili su tečaj prve pomoći u trajanju od tri dana, prvi tečaj u nizu obuka HGSS-a.
U subotu je održan Škraping utrka po škrapama na otoku Pašmanu na kojoj se sudjelovalo preko 1000 natjecatelja a na njih je pazilo 4 člana HGSS Stanice Zadar. U isto vrijeme 2 člana su osiguravali enduro utrku na Vrani, a 5 članova prezentiralo je rad stanice Zadar na obilježavanju dana Civilne zaštite u Zadru.

The post DAN CIVILNE ZAŠTITE Aktivan vikend članova zadarskog HGSS-a, bez realnih intervencija first appeared on Antena Zadar.

]]>
627676